November 29, 2023

Swedish-Armenian

❗️Äntligen är den stora analytiska och beskrivande artikeln av Danny Fittante om ”Sveriges ’komplicerade’ förhållande till folkmordserkännande” ute! Detta arbete är otroligt lärande och viktigt. Jag kan med stolthet säga att jag har tillsammans med flera representanter inom den svensk-armeniska diasporan varit en av de som blivit tillfrågade för att bli intervjuade, och för att bidra till forskningen, utöver allt annat viktigt material som har använts och analyserats (bl.a. dokumentära analyser av Sveriges riksdagsutskrifter på temat 1915 folkmordserkännande, populärt sekundärt källmaterial, intervjuer med nuvarande och tidigare svenska förtroendevalda/politiker, ledare för armeniska svenska organisationer, svenska akademiker, Armeniens ambassadör i Sverige och intervjuer med personer från det armeniska svenska samhället, som aktivt deltagit i erkännandeinsatser). Läs artikeln, sprid den och se till att fler förstår Sveriges hållning gällande erkännandet av armeniska folkmordet!

Swedish-Armenian', 'facebookShare', 'width=626,height=436'); return false;" title="Share on Facebook"> Swedish-Armenian -&url=http://www.aaeurop.com/?p=25524', 'twitterShare', 'width=626,height=436'); return false;" title="Tweet This Post"> Swedish-Armenian', 'pinterestShare', 'width=750,height=350'); return false;" title="Pin This Post">

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4/AAB0Q2qi2hC5WMFScWsapOW0d1ypdvjHSDFgUciTQjW7ImoDTCNLGO4