September 24, 2023

Minnesstund för Hrant Dink

Hrant arbetade som chefredaktör på tidningen Agos som ges ut på turkiska och armeniska. 2005 blev han dömd till sex månaders fängelse för att ha förolämpat turkiska enheten.

Anders Forström från Journalistförbundet, Elisabeth Löfgren från Svenska Pen och Ulf B Andersson, från Amnesty samt ett flertal andra kulturpersonligheter och representanter för organisationer kommer att medverka i minnesstunden med korta tal och ljusa minnen från Hrant Dinks verk samt ger sitt stöd för åsikts, yttrandefrihet, mediefriheten samt värdet för ett samt öppet samhälle i Turkiet och omvärlden.

Ditt deltagande på minnesstunden är ett sätt att breda ut stödet till ansträngningarna för åsiktsfrihet, yttrandefrihet och pressfrihet och ansträngningarna ett öppet samhälle i Turkiet och omvärlden.

Minnesstunden arrangeras av Svenska stödkommittén för Mänskliga Rättigheter I Turkiet (SSKT), Svenska PEN, Svenska Journalistförbundet, Armeniska riksförbundet i Sverige och ABF Stockholm.

14.00-15.00

Vi ses!
Görusmek dileğiyle!

Lokal: Sandlersalen, plan 1
Observera att föreläsningssal kan ändras vid behov. Uppdaterad information om föreläsningssal finns alltid på skärmarna i ABF-husets entré. Välkommen!FRI ENTRÉ

DATUM 19/1
TID 14:00ARRANGÖR ABF Stockholm, Svenska stödkommittén för Mänskliga Rättigheter I Turkiet (SSKT), Svenska PEN, Svenska Journalistförbundet, Armeniska riksförbundet i SverigePLATS ABF-huset, Sveavägen 4

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4/AAB0Q2qi2hC5WMFScWsapOW0d1ypdvjHSDFgUciTQjW7ImoDTCNLGO4